Loewe Bild 5 OLED

Loewe wordt overgenomen door Skytec Group

Vrijdagavond lazen wij al een bericht in een Zuid-Duitse krant met het nieuws maar vanmiddag werd het officieel in een persbericht én door onze Belgische importeur bevestigd:

Skytec Group (Slowakije) neemt de Duitse TV-fabrikant Loewe over

We citeren even uit grote delen van het persbericht die met name voor ons belangrijk zijn.

Het volledige persbericht kunt u hier lezen:

Met liefde en passie: de vele malen bekroonde fabrikant van smart entertainment oplossingen Loewe wordt overgenomen door Skytec

Al bijna 100 jaar is Duitsland trots op LOEWE, de meest voortreffelijke en tegelijkertijd ingetogen ontwerper van televisietoestellen. LOEWE staat bekend om zijn precisie in de productie en heeft in de loop van zijn geschiedenis een verbluffende staat van dienst: de ontwikkeling van de drievoudige buis van de Loewe OE333-radio-ontvanger, de eerste stereo-kleuren-TV en een van de eerste flatscreen-tv’s in 1998. De overname van vandaag is weer een spannend nieuw hoofdstuk voor buitengewone ontwikkelingen.

Skytec’s CEO Vladislav Khabliev sprak vanuit Kronach, het historische hoofdkwartier van Loewe: 

“Wij zijn verheugd, een nieuw hoofdstuk in het succes van LOEWE te kunnen schrijven en het merk internationaal uit te breiden in de premium segmenten voor hoogwaardige consumentenelektronica. LOEWE is het merk voor consumenten die een onafhankelijke stijl en een iconisch, tijdloos design waarderen. Synergie tussen geschiedenis en toekomst is essentieel. LOEWE heeft met succes traditionele materialen opnieuw op de markt gebracht die naadloos aansluiten bij de nieuwste technologie.”.

Skytec heeft de intentie het centrum van onderzoek en ontwikkeling in Kronach te laten. Khabliev wil een nieuw team van creatieve en strategische geesten naar een spannend nieuw decennium leiden. 

In 2020 worden op ‘s werelds grootste vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten, IFA in Berlijn de eerste  van een aantal opmerkelijke televisie- en audiovooruitgangen onthuld. 

“Skytec heeft een enorme ervaring in het herpositioneren van reeds krachtige merken zoals Blaupunkt en SHARP. Met bewezen successen en expertise zal LOEWE ongetwijfeld het volgende succesverhaal worden. LOEWE wordt onderdeel van ons DNA als het zich aansluit bij het familiebedrijf. We hebben een lange termijn engagement, toegewijde strategische teams en deskundige middelen. Slimme investeringen, internationale duurzaamheidspartners en decennialange gezamenlijke ervaring zorgen voor succes. Onze plannen zijn fel en enthousiast”, zegt Khabliev. “We kijken met veel enthousiasme en opwinding uit naar deze uitdagende taak.

Over Skytec Group Ltd. 

Skytec Group Ltd. is een internationale investeringsmaatschappij, gespecialiseerd in consumentenelektronica en technologische investeringen en ondernemingen. Het bedrijf heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van succesvolle groei en het opstarten van nieuwe ondernemingen, evenals de herstructurering en herintroductie van merken om aan de behoeften van de moderne consument te voldoen. Het bedrijf investeert in heel Europa, het GOS en Azië en maakt gebruik van de talenten van bewezen specialisten in hun respectieve vakgebieden. Voor Skytec is zelfs de Skytec niet de limiet!

Einde persbericht.

Wij (Morelisse Beeld en Geluid) zijn blij dat er na maanden eindelijk duidelijkheid is: Loewe zal blijven bestaan als een premium merk voor consumentenelectronica. We kijken vol nieuwsgierigheid en verwachting uit naar de presentatie op de IFA van nieuwe tv’s en audio.

Vanuit België hebben wij bevestigd gekregen dat het overgrote deel van de huidige productlijnen van Loewe beschikbaar zullen zijn totdat deze nieuwe modellen worden gepresenteerd. U kunt dus nog steeds bij ons terecht voor de verschillende Bild televisietoestellen en Klang luidsprekers. De Belgische importeur is en was altijd al een zelfstandig bedrijf en steeds financieel gezond gebleven.

Rest ons u te bedanken voor uw steun de afgelopen maanden. Uiteraard was u bezorgd over wat het faillissement van Loewe voor u als bezitter van een Loewe tv of audioset betekende. Maar u was ook bezorgd om ons en uw steunbetuigingen waren hartverwarmend. Wij zijn altijd trots geweest een prachtig merk als Loewe te verkopen en dat zullen wij ook zeker blijven!