Weverssingel 24, Amersfoort

033 4616052

Sinds 1932

Morelisse Beeld en Geluid is verhuisd!

Anneke Duffhuis vrijdag, 1 september
Morelisse Beeld en geluid verhuizen Weverssingel 24 Loewe, Bang & Olufsen, Sonos, Devialet

Vandaag openen we om 11.00 uur de deur van onze nieuwe Showroom!

Na 19 dagen keihard werken kunnen we vandaag de deur van onze showroom aan de Weverssingel 24 in Amersfoort openen.
We zijn nog niet helemaal op orde maar we glimmen van trots u dit te mogen presenteren!

Onze nieuwe openingstijden zijn

Maandag 15.00 – 19.00 uur (muv juni, juli en augustus)
Dinsdag tot en met vrijdag 11.00 – 19.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Buiten bovenstaande openingstijden op afspraak in de showroom of op locatie

Update 13 februari 2018
Het aftellen is begonnen……Nog 1 week!

Hoe bereikt u onze nieuwe showroom aan de Weverssingel?

Hieronder vindt u een routebeschrijving met de auto en het openbaar vervoer, uiteraard hopen wij ook dat u met de fiets de weg naar ons vindt.
Bezoekers met de auto raden wij aan te parkeren bij parkeergarage Flintplein, u krijgt na een bezoek aan ons een kortingskaart op het uitrijden. Deze parkeergarage is nog geen 180 meter lopen. Ook is een laad- en loszone vrijwel voor de deur en enkele betaald parkeerplaatsen op 50 meter lopen op de Weverssingel zelf net nadat u de hoek van De Kamp om bent gegaan.

Routebeschrijving naar Morelisse Beeld en Geluid Weverssingel 24 Amersfoort
Met de auto: parkeren in parkeergarage Flintplein met kortingskaart van Morelisse Beeld en Geluid

Vanuit richting Utrecht op de A28 afslag Amersfoort/Hoevelaken (afrit 8).
Vanuit richting Amsterdam of Apeldoorn op de A1, eerst richting Utrecht (A28) en dan afslag Amersfoort/Hoevelaken (afrit 8).
Volg de borden centrum (einde afrit linksaf), daarna de borden P- route parkeergarage Flintplein volgen. U kunt daar uw auto parkeren.
U loopt in circa 3 minuten naar Morelisse Beeld en Geluid.

Wandelroute parkeergarage Flintplein naar Morelisse Beeld en Geluid
Neem uitgang Stadshal (Walikerstraat), ga rechtsaf en steek het Flintplein over; rechtdoor de Bredesteeg in (50m).
Op de Weverssingel gaat u rechtsaf en u vindt ons na 20 meter aan uw rechterhand.

Parkeergarage Flintplein ligt direct achter theater de Flint en biedt plaats aan 360 auto’s. Wanneer u ons een bezoek brengt ontvangt u van Morelisse Beeld en Geluid en kortingskaart die u korting geeft op het uitrijden bij de parkeergarage Flintplein.

Laad- en Loszone

Vanaf de snelweg A1 slaat u de A28 richting Utrecht op en op de A28 neemt u de eerste afrit afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf. Komende vanuit Utrecht neemt u op de A28 afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf. U bevindt zich op de Hogeweg. Blijf rechtdoor rijden, richting centrum. Na het passeren van twee benzinestations aan uw linkerhand gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf, de Flierbeeksingel op. Bij de rotonde met De Stier slaat u linksaf (driekwart rond) De Kamp op. U rijdt de kamp af tot de Kamperbinnenpoort en daar slaat u rechtsaf de Weverssingel op. U vindt aan uw rechterhand een beperkt aantal betaald parkeren plaatsen (tot 18.00 uur max. 1 uur). Morelisse Beeld en Geluid vindt u na 180 meter aan uw rechterhand, een laad- en loszone zit net voor de showroom aan uw rechterhand.

Met de auto tot (bijna) voor de deur (betaald parkeren 1 uur)

Vanaf de snelweg A1 slaat u de A28 richting Utrecht op en op de A28 neemt u de eerste afrit afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf. Komende vanuit Utrecht neemt u op de A28 afslag Hoevelaken/Amersfoort (afrit 8). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf. U bevindt zich op de Hogeweg. Blijf rechtdoor rijden, richting centrum. Na het passeren van twee benzinestations aan uw linkerhand gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf, de Flierbeeksingel op. Bij de rotonde met De Stier slaat u linksaf (driekwart rond) De Kamp op. U rijdt de kamp af tot de Kamperbinnenpoort en daar slaat u rechtsaf de Weverssingel op. U vindt aan uw rechterhand een beperkt aantal betaald parkeren plaatsen (tot 18.00 uur max. 1 uur). Een laad- en loszone zit op 150 meter net voor de showroom aan uw rechterhand. Morelisse Beeld en Geluid vindt u na 30 meter aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer

Station Amersfoort heeft vanwege zijn centrale ligging een directe verbinding met de meeste grote steden. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht rijdt er minstens één keer per uur een intercity. Ook vanuit de richtingen Zwolle, Apeldoorn, Enschede en Groningen rijden er regelmatig treinen en hoeft u niet over te stappen. Vanaf station Amersfoort kunt u in 20 minuten via de prachtige historische binnenstad naar onze showroom wandelen.

Ook zijn wij bereikbaar per stadsbus – lijn 5, 6 en 7 – of streekvervoer lijn 296.

Met lijn 5 stapt u uit bij halte ‘de Flint’ en loopt u linksaf, de brug over. U loopt voorbij theater De Flint de Coninckstraat uit, op De Kamp slaat u rechts af. Loop De Kamp af tot de Kamperbinnenpoort sla rechtsaf de Weverssingel op, u vindt ons na 180 meter aan uw rechterhand.

Met lijn 6, 7 en 296 stapt u uit bij halte ‘Kamp/De Stier’. Loop rechtdoor over de rotonde met De Stier en loop De Kamp af tot de Kamperbinnenpoort sla rechtsaf de Weverssingel op, u vindt ons na 180 meter aan uw rechterhand.

Wilt u foto’s zien van de werkzaamheden? Kijk dan op www.facebook.com/morelisse

Update 6 februari 2018
Van het gas af…………letterlijk dan, niet figuurlijk!

Update van de werkzaamheden op de Weverssingel
Naast het investeren in onze eigen toekomst investeren we ook in het milieu, we hebben besloten van het gas af te gaan.
De cv installatie en de radiatoren zijn verdwenen en het gas is al geheel afgesloten.
We gaan de showroom verwarmen met pelletkachels en infraroodradiatoren, natuurlijk nadat de ramen zo goed mogelijk zijn geisoleerd.
In stappen gaan we het platte dak voorzien van zonnepanelen.
Alle verlichting wordt LED dus ook wij dragen een steentje bij aan het milieu!

Verder zijn er al heel veel onzichtbare werkzaamheden uitgevoerd door de jongens van onze eigen technische dienst. De gehele elektra, netwerkinstallatie en beveiliging wordt door hen aan gelegd, daar kunt u dus ook voor bij ons terecht!

En niet te vergeten Louis en Ramon, zij werken hard op de Arnhemseweg om te boel leeg te verkopen…

Wilt u foto’s zien van de werkzaamheden? Kijk dan op www.facebook.com/morelisse

Morelisse Beeld en Geluid verhuizen naar de Weverssingel 24 in Amersfoort. De deuren aan de Arnhemseweg blijven geopend tot en met 17 februari 2018!

Update 30 januari 2018
Het aftellen is begonnen……..nog 3 weken: Back to the roots…….

In 1932 begon Ramons opa Albert Gerrit Morelisse aan de Arnhemseweg te Amersfoort een lampenwinkel en installatiebedrijf voor verlichting genaamd “Het Lampenhuis” Morelisse.
Als u ons kent weet u dat kleinzoon Ramon zich de laatste 10 jaar dat hij aan het roer heeft gestaan van het familiebedrijf zich heeft toegelegd op de merken Bang & Olufsen en Loewe.
Volgens hem voldoen ze aan de hoogste kwaliteit in beeld en vooral ook geluid.
Want zonder geluid zegt beeld niets…

Wat zijn precies de plannen voor het assortiment in de nieuwe showroom?
Wat blijft en wat is nieuw?

Het complete assortiment laten zien van Bang & Olufsen en Loewe en u zo goed mogelijk blijven adviseren over beeld en geluid en de installatie door onze eigen technische dienst blijven voor ons de belangrijkste pijlers van Morelisse Beeld en Geluid.
Ook Sonos en Devialet verhuizen mee.

Wat is nieuw?

Omdat we op de Weverssingel de ruimte hebben om meerdere stijlkamers in te gaan richten zullen er ook een aantal Spectral televisiemeubels opgesteld gaan worden.
Daarnaast zullen ook de modellen Sharif en Frame van Samsung de weg gaan vinden naar de nieuwe showroom, deze toestellen worden op dit moment via interieurzaken aangeboden maar komen zeker tot hun recht op de Weverssingel.

Maar er is ook ruimte om “back to the roots” te gaan, daarom zullen we ook verlichting aan gaan bieden, aangevuld met interieuraccessoires.
De eerste contacten hierover zijn gelegd en we zijn zelf erg enthousiast over deze uitbreiding.

Aanstaande donderdag krijgen we de sleutel dus kunnen we aan de slag!

Morelisse Beeld en Geluid verhuizen naar de Weverssingel 24 in Amersfoort. De deuren aan de Arnhemseweg blijven geopend tot en met 17 februari 2018!

Update 23 januari 2018
Het aftellen is begonnen……..nog 4 weken: Antwoorden op de veel gestelde vragen

Waarom gaan jullie verhuizen?

Onze wens te verhuizen naar een andere locatie speelde al jaren, we voelden steeds meer behoefte aan vernieuwing en verandering. Diverse panden en mogelijkheden zijn de revue gepasseerd. Het winkellandschap is in beweging, wij denken dat een grote etalage naar buiten minder belangrijk aan het worden is. Goed kunnen visualiseren hoe bepaalde apparatuur bij u in huis staat is belangrijk én is in de nieuwe showroom juist veel beter mogelijk. Eigenlijk komt de etalage meer aan de binnenkant van de showroom. Naast een grote ruimte waar vrijwel alle toestellen van Bang & Olufsen en Loewe te zien zijn kunnen we ook stijlkamers in richten om u meer beleving te bieden. En dit in een historische omgeving met veel oog voor detail. Kortom onze showroom wordt nog mooier en uitgebreider.

Daarnaast wordt het pand aan de Arnhemseweg door ons gehuurd, het pand aan de Weverssingel hebben wij kunnen kopen.

Ook is de nieuwe showroom met een begane grond van ongeveer 300 m2 groter dan de huidige winkelruimte en de Weverssingel 24 dateert uit 1650 en is gevestigd in de historische binnenstad van Amersfoort, kortom een prachtlocatie!

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

In feite is de showroom aan de Weverssingel net zo goed bereikbaar als onze huidige locatie. Er bevinden zich een aantal betaald parkeerplaatsen op nog geen 30 meter afstand en de parkeergarage Flintplein is nog geen 180 meter lopen. Bezoekers krijgen van ons een kortingskaart op het uitrijden van deze garage. Ook is een laad- en loszone vrijwel voor de deur en enkele betaald parkeerplaatsen op 50 meter lopen op de Weverssingel zelf

Ben je niet bang dat er niemand meer komt?

Angst is sowieso een slechte raadgever, we hopen u uiteraard in de showroom te blijven zien!

Morelisse Beeld en Geluid verhuizen naar de Weverssingel 24 in Amersfoort. De deuren aan de Arnhemseweg blijven geopend tot en met 17 februari 2018!

Update 16 januari 2018
Het aftellen is begonnen……..nog 5 weken: Voorstellen…..

We stellen het ons al bijna een jaar voor, hoe zou het zijn op onze nieuwe stek.
Want niet alleen de showroom verhuist naar de Weverssingel, Ramon en zijn gezin verhuizen ook die kant op want ze gaan boven de showroom wonen, er komt dus eigenlijk een dubbele verhuizing aan!

Afgelopen weekend hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe buren op de Weverssingel. De huidige bewoners van ons prachtige pand hebben ervoor gezorgd dat we in een warm bad terecht kwamen door ons samen met onze nieuwe buren uit te nodigen voor een afscheids- en welkomsborrel.
We vonden het alle vier best spannend maar dat bleek nergens voor nodig, wat werden we hartelijk ontvangen!

Vol energie gingen we weer naar huis, nog even wachten tot 1 februari…..dan krijgen we de sleutel.

Op de Arnhemseweg is overigens de SALE nog steeds in volle gang!
De deuren aan de Arnhemseweg blijven geopend tot en met 17 februari 2018!

Update 9 januari 2018
Het aftellen is begonnen……..nog 6 weken: Opruimen, opruimen, opruimen

Vanaf vandaag hebben we sale met hoge kortingen op de showroommodellen. Helpt u mee onze verhuizing lichter maken?

Update 2 januari 2018
Het aftellen is begonnen……..nog 7 weken: Dromen, denken, durven, doen!

Met de komst van 2018 is bij ons het aftellen begonnen, over precies 7 weken is onze showroom verhuisd naar de Weverssingel!
2017 stond in het teken van denken, dromen, durven, 2018 is het jaar van DOEN!Achter de schermen zijn al een hoop werkzaamheden verricht en de komende weken zult u daar steeds meer op de voorgrond van gaan zien.

Oktober 2017
Medio februari 2018
 verhuizen wij van ons huidige winkelpand naar een prachtige historische showroom aan de
Weverssingel 24 in Amersfoort.

In 1932 begon Albert Gerrit Morelisse aan de Arnhemseweg te Amersfoort een lampenwinkel en installatiebedrijf voor verlichting genaamd Morelisse. Inmiddels is Morelisse, met de derde generatie al weer 10 jaar aan het roer, toe aan een nieuwe jas.
Na 85 jaar zijn de grenzen van de huidige showroom bereikt, we gaan verhuizen.

Al met al een verhuizing van nog geen kilometer verderop, maar wel een met grote voordelen en uitdagingen. Vanaf nu houden we u regelmatig op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze verhuizing. We starten vandaag met het beantwoorden van de veel gestelde vragen.

Als eerste waarom gaan jullie verhuizen?
Onze wens te verhuizen naar een andere locatie speelde al jaren, we voelden steeds meer behoefte aan vernieuwing en verandering. Het winkellandschap is in beweging, in onze branche is een grote etalage minder belangrijk aan het worden. Goed kunnen visualiseren hoe bepaalde apparatuur bij u in huis staat is belangrijk én is in de nieuwe showroom juist veel beter mogelijk. Naast een grote ruimte waar vrijwel alle toestellen van Bang & Olufsen, Loewe, Sonos en Devialet te zien zijn kunnen we ook twee woonkamers in richten om u meer beleving te bieden. En dit in een historische omgeving met veel oog voor detail. Kortom onze showroom wordt nog mooier en uitgebreider.

Naast de verhuizing van de showroom staat er nog een verhuizing voor de deur namelijk die van Ramon Morelisse en zijn gezin zelf, ze gaan boven de showroom wonen. Hierdoor zal de sfeer in de nieuwe omgeving nog huiselijker gaan worden.

Daarnaast wordt het pand aan de Arnhemseweg door ons gehuurd, het pand aan de Weverssingel hebben wij aan kunnen kopen.

Ook is de nieuwe showroom met een begane grond van ongeveer 300 m2 groter dan de huidige winkelruimte en de Weverssingel 24 dateert uit 1650 en is gevestigd in de historische binnenstad van Amersfoort, kortom een prachtlocatie!

Hoe zit het met de bereikbaarheid?
In feite is de showroom aan de Weverssingel net zo goed bereikbaar als onze huidige locatie. Er bevinden zich een aantal betaald parkeerplaatsen op nog geen 30 meter afstand en de Flint parkeergarage is nog geen 180 meter lopen. Ook is een laad- en loszone vrijwel voor de deur.

Mocht u nog vragen, opmerkingen of iets dergelijks hebben horen wij deze uiteraard graag!
Wanneer alles volgens planning verloopt sluiten wij op zaterdag 17 februari 2018 om 17.00 uur de deur op de Arnhemseweg en openen wij op 20 februari 2018 de deur weer op de Weverssingel 24.

Copyright 2016: Morelisse Beeld en Geluid B.V. Website door WebsiteMakers.nl. Disclaimer | Sitemap