Wat is streamen nu eigenlijk? AirPlay versus Sonos

Al langere tijd zit ik met het idee om een blog te schrijven over de vragen waarmee onze klanten bij Morelisse zoal naar binnen lopen.
Tijdsgebrek en mijn dyslexie hebben mij hier steeds van weerhouden, want ik schud niet zo snel lappen tekst uit mijn mouw en wat ik er dan uit schud is meestal niet direct leesbaar……..
Nu mijn vrouw wat vaker in de winkel te vinden is en zij het ook belangrijk vindt om de bezoekers van de winkel wat meer te kunnen vertellen over de prachtige merken die wij verkopen gebruiken wij deze blog om u en haar wat kennis bij te brengen.
De tekst schudt Anneke dus uit haar mouw, de kennis komt van mij!

Met vriendelijke groeten,
Ramon Morelisse

Wat is streamen en hoe werkt het?

Vandaag werd Anneke de vraag gesteld; “Ik wil mijn muziek streamen, maar hoe dat moet dat weet ik niet, hoe werkt dat precies en verkoopt u ook apparaten die dat kunnen?”
Ja, wat is streamen nu eigenlijk?
Streamen kan je met geluid, muziek of gesproken tekst zoals een luisterboek, of beeld, foto of video.
Deze keer gaan we in op streamen van muziek, muziek streamen is eigenlijk een nieuw soort “lenen” in een bibliotheek.
Die Bibliotheek kan je eigen computer zijn, waar je je muziek op hebt geslagen, of een online dienst, bijv. Deezer, Spotify, Napster etc.
Muziek stream je naar je geluidsinstallatie of boxen, meestal gebruik je je smartphone of je tablet om mee te streamen maar het kan ook met je computer, in deze blog hebben we het even voor het gemak over de smartphone.

Bij Morelisse verkopen we twee systemen, Apple AirPlay en Sonos.

Wat is het verschil tussen AirPlay en Sonos?

Bij Airplay is de smartphone zowel zender als bedieningspaneel.
Bij Sonos is de smartphone alleen een bedieningspaneel.
Eenvoudig uitgelegd: bij Airplay stopt de muziek wanneer je het huis verlaat of je smartphone over gaat, bij Sonos blijft de muziek gewoon door spelen, dus bij AirPlay blijft de muziek op de smartphone, bij Sonos gaat de muziek naar een Sonos component, bij onze klanten is dat meestal de Sonos Connect.

AirPlay bij B&O
De B&O streaming gaat via AirPlay direct naar de BeoPlay A9BeoPlay A8BeoPlay BeoLit 15 of de BeoPlay A2 (en binnenkort via de nieuwe BeoPlay A6 en BeoPlay S3) of indirect via de BeoSound Essence. De BeoSound Essence stuurt de muziek naar een versterker. Deze versterker zit meestal in de luidsprekers van B&O ingebouwd.

AirPlay bij Loewe
Bij Loewe streamt men rechtstreeks naar de AirspeakerSoundportSoundvision en de Loewe2go.

Sonos
Muziek kan via Sonos naar luidsprekers van Sonos zelf zoals de Sonos Play:1, de Sonos Play:3, de Sonos Play:5 of de Sonos Playbar of naar een Sonos component gestreamed worden, wij gebruiken daar meestal de Sonos Connect voor. Via de Sonos Connect kan de muziek op luidsprekers van andere merken worden afgespeeld.

Interesse in onze streaming producten gekregen, u bent uiteraard van harte welkom in onze showroom.